Vi ste ovdje: Početna / Vijesti u detaljima
HrvatskiEnglishDeutsch
13.11.2019 : 8:34 : +0100

Vijesti u detaljima

Katalog

Katalog - Izložba medalja bana Josipa Jelačića

-

Vijesti

26.11.2004 13:08 Starost: 15 Jahre

Krivotvorene novčanice i u Zagorju

 

U Hrvatskom zagorju pojavile su se krivotvorene novčanice od 200 kuna sve istoga serijskog broja A6915730C, a lako se prepoznaju jer su loše izrađene, doznaje se danas u krapinsko-zagorskoj Policijskoj upravi.

 

ZABOK - Tri su se lažne novčanice pojavile u Zaboku, a po jedna u Zlataru, Mariji Bistrici i Donjoj Stubici. Policija napominje kako su se do sada iste krivotvorene novčanice s istim serijskim brojem pojavile na 40 mjesta u Hrvatskoj, od toga ovog mjeseca na 29 mjesta.

Vještačenjem u Hrvatskoj narodnoj banci utvrđeno je da su novčanice loše krivotvorine, da se izgledom vidljivo razlikuju od prave novčanice te da ih je lako uočiti. Veće su od pravih i izrađene su računalno ispisom na pisaču osrednje rezolucije na bijelom nezaštićenu papiru, bez ugrađenih zaštitnih elemenata, izvijestila je policija.

Policija poziva sve građane, posebno djelatnike Fine, pošte, banaka i mjenjačnica, da se, uoče li novčanice za koje sumnjaju da su krivotvorene, jave u najbližu policijsku postaju ili nazovu telefonski broj 92. Preuzeto sa T-Portal-a